Rendezvények

Itt a farsang...

Esemény kezdete: 2016. február 13. szombat 16:00 óraHelyszín: Faluház
Szervező: Képviselő Testület Nemesládony
Forrás: Bencsik Gabriella
Itt a farsang...

2016. február második szombatján farsangi ünnepséget tartottunk kis falunkban. A gyerekek farsangja már hagyománnyá vált nálunk, az esti mulatság azonban hosszú évek óta nem került megrendezésre. Az idei évben azonban fergeteges farsangi bálban lehetett része a falu lakóinak.

Délután 4 órakor a  gyerekek jelmezes felvonulásával kezdődött a mulatság, amire lelkesen készült minden lurkó. Előző délután farsangi maszkokat készítettünk a gyerekekkel a könyvtárban, és már akkor tudni lehetett, hogy ki milyen jelmezt húz másnap. A farsangon a résztvevők találkozhattak Jóságos Boszorkánnyal, Hiphop táncos lányokkal, Denevérrel, Hófehérkével. Eljött hozzánk egy Cica, Tigris és Micimackó és egy Cowboy is. Apró kis Szerelő ügyelt a biztonságra, de Superman is ott volt, ha netán baj történik. A jelmezes bemutatkozást követően tánccal és társasjátékokkal múlatták az időt a gyerkőcök és szüleik, majd sütemény és üdítő került az asztalokra, amelyet a szülők és az önkormányzat képviselő testülete biztosított az ünneplőknek. Jó hangulatban telt a délután, volt, aki már a következő farsangi jelmezét is eltervezte.

 

Este 8 órától a felnőttek bálja következett. A zenéről a L’Amour zenekar gondoskodott. A faluház nagytermét farsangi díszbe öltöztették a szervezők és a fánk sem hiányozhatott az asztalokról. A táncparkett megtelt a színvonalas báli zenének köszönhetően, majd 22 órától kis szünet következett a tombolasorsolás idejére, amelyet izgatottan vártak a bálozók. A mulatság éjjel 3 óráig tartott és a szervezők legnagyobb örömére a hangulat végig nagyszerű volt. Minden bizonnyal hagyományt teremtettek a bálozók azon az estén.

Képek