Fotógaléria

2021.07.10. Falunap

2021.07.10. Falunap

 

Rubóczkiné Börczy Viktória polgármester asszony köszöntője:

Sok szeretettel és tisztelettel üdvözlök és köszöntök minden kedves vendéget, szervezőt, időset és fiatalt, a Nemesládony Község Önkormányzat Képviselő testület és jómagam nevében. A mai napon 2021. július 10.-én ezzennel megnyitom a falunapi rendezvényünket.

Kérek mindenkit, hogy közösen énekeljük el a Himnuszt!

Nehéz időszakon vagyunk túl. Csakis Hálával lehetünk azért, hogy a mi közösségünkben a Covid nem okozott komolyabb megbetegedéseket egészségünkben, és fájdalmas veszteségeket az életünkben. Mindenkinek Köszönetet szeretnék mondani, hogy ebben az időszakban helyt állt, és betartott minden szabályt, előírást, rendeletet.

A mai nap a szórakozásról és az emberi kapcsolatok újranyitásáról szól. Sajnos hosszú idő telt el úgy, hogy a normális, megszokott életünket fel kellett adnunk. Most eljött az idő, hogy újra építsük ezt a szoros láncot. Ugyanis az életünk mozgatórugója a Szeretet, a Barátság, és a Közvetlen emberi kapcsolatok. Ezek az érzések nélkül sivár az életünk. Itt a lehetőség, hogy távoli családtagjaink, rokonaink, barátaink között, újra teremtsük és erősebbé tegyük ezeket az érzéseket.

A szeretet – nem függőség, hanem összetartozás

A szeretetben a szívünkkel látjuk egymást. Itt a lelkek közötti kapcsolatról van szó. Az összetartozás élménye. Egységtudat. Az igazi szeretet a másikat felemeli. Nincsenek függőségi viszonyok, és nincsenek elvárások. Csak a feltétel nélküli szeretet van! A kapcsolat megélése iránt tanúsított alázat lehetővé teszi, hogy szeressek és szeressenek engem. Az alázat szeretetet szül. Szeretet nélkül üresek vagyunk. Ha szeretsz, akkor létezel. Az alap, ahonnét elindulhatunk, önmagunk szeretete. Az önszeretet a mások iránt érzett szeretet előfeltétele. A szeretet a leglényegibb részünk, csak vissza kell rá emlékeznünk.

 Ezt úgy tudom a legegyszerűbben megfogalmazni, hogy az igaz, tiszta szeretet nem ismer akadályokat, és nem ismer kifogásokat. Sem távolságot, sem betegséget, sem egyéni problémákat, sem közös gondokat. Értékelni minden embert, és segíteni mindenkit abban, hogy a lehető legjobb emberré váljon.

Erősítsük egymásban a jót! Elfogadjuk egymást azért, hogy együtt tudjunk élni!

Befejezésként Engedjék meg, hogy kívánjak mindenkinek nagyon jó egészséget, nagyon sok boldogságot, a legfontosabbat Sok szeretetet. A nap folyamán jó szórakozást, a vacsorához, jóétvágyat, a Tombolához sok szerencsét, az esti bálba kellemes mulatást!

Köszönöm, hogy meghallgattak.

Képek