Fotógaléria

2020.10.03. Idősek napja

2020.10.03. Idősek napja

„Szeressétek az öregeket!"
Október elseje az idősek világnapja. Az ENSZ közgyűlése először 1991-ben rendezett megemlékezést a Föld mintegy hatszázmillió lakosáról. Szép gesztusnak bizonyult ez a kezdeményezés, mert azóta is minden év októberében megemlékezések, ünnepségek zajlanak szerte a világban.
Nemesládony község önkormányzata is sok éves hagyományt folytatva, karácsony előtt ünnepséget tartott a falu nyugdíjas generációja számára. Ilyenkor műsorral készültek a gyerekek, meleg ételt, süteményeket szervíroztak a segítők.
A képviselő-testület ezt a rendezvényt az idei évtől októberben szerette volna megszervezni, azonban ebben a vírussal nehezített időszakban akadályok gördültek elénk. Bár a megszokott ünnepséget jobbnak láttuk nem megtartani az egészség megóvása érdekében, azonban az idősekről mégsem akartunk megfeledkezni. Ezért úgy határoztunk, hogy minden egyes nyugdíjas lakót felkeresünk, hogy kifejezzük jókívánságainkat, és egy élelmiszerekből összeállított csomaggal lepjük meg ezt a korosztályt. Így október 3-án, szombaton eljuttattuk minden időshöz ezt az ajándékot.
Az idősek nem tudták, mire véljék a nem mindennapi látogatást, de nagy szeretettel fogadtak minket. A beszélgetésekből kiderült, hogy egyetértettek velünk, hogy a COVID-19-járvány kellős közepén nem tartunk ünnepséget. Bízunk abban, hogy jövőre minden rendezvényünk a megszokott módon kerül megrendezésre.
Végül a képviselő-testület jókívánságait szeretném még egyszer is tolmácsolni: nagyon jó egészséget, hosszú életet, boldogságot kívánunk, Isten áldásával!

 

„Szeressétek az öregeket!"

„Nagyon szépen kérlek titeket,
Szeressétek az öregeket.
A reszkető kezű ősz apákat,
A hajlott hátú jó anyákat.
A ráncos és eres kezeket,
Az elszürkült, sápadt szemeket.
Én nagyon kérlek titeket,
Szeressétek az öregeket."

Óbecsey István