Fotógaléria

2020.08.01. UTIRO LEADER Értékleltár Rendezvény

2020.08.01. UTIRO LEADER Értékleltár Rendezvény

2020. augusztus elsején került megrendezésre a Nemesládony község helyi értékleltárát bemutató, azt népszerűsítő, közösségépítő rendezvény, mely változatos programokat kínált a falu lakói számára.
Rubóczkiné Börczy Viktória polgármester asszony köszöntötte a jelenlévőket, és mintegy 60 oklevelet adományozott az áldozatos és önzetlen közösségépítő társadalmi munkát végző személyeknek, elismerése kifejezéséül. Az elismeréseket folytatta, a diákok körében is, akik könyvjutalomban részesültek tanulmányi eredményükért. Így elismerésben részesült: Gasparics Dominik 1. osztály, Kancsér Natália 2. osztály, Pietrowski Kornél 2. osztály, Nagykutasi Botond 3. osztály, Rubóczki Dorina 5. osztály, Kancsér Szabolcs 10. osztály. Gratulálunk a kiemelkedő tanulmányi eredményekért!
A délután folytatásaként Bozzay Balázs, a BFH Európa Kft. vezetője előadást tartott a település helyi definiált értékleltárának bemutatásáról. A cég 17 éves múlttal rendelkezik, térségünkben több fejlesztési koncepciót dolgozott már ki. Összességében több mint 30 milliárd forint fejlesztést valósítottak meg több mint 600 projekt keretében.
Az élvezetes programok sorát a Jákfai Színjátszókör előadásai nyitották. A 2016 őszén megalakult színjátszókörhöz 10 lelkes fiatal tartozik. Vezetőjük Szabó Tibor színművész úr, a Weöres Sándor Színház színésze. A 2017 januárjában, Budapesten megrendezésre került Pajtaszínházi Szemlén léphettek fel a Nemzeti Színházban. Még abban az évben Vasváron Arany minősítést értek el Arany-dalok című színdarabbal. Előadásukban három művet tekinthettünk meg, a Hófehérke és a hét elgyötört törpét, a Gyógyszertárbant, valamint A három pösze lányt.
A színjátszókör előadásainak szünetében a Répcelaki Kötélugró Klub is bemutatót tartott. A csapat, Gombos Diána vezetésével, 2016 szeptemberében alakult, akkor 16 fővel - többnyire iskolásokkal és néhány vállalkozó szellemű óvodással. Az évek során szépen gyarapodott a létszámuk, jelenleg 15 taggal működnek rendszeresen. Heti 1-1 alkalommal tartják edzéseiket. Ügyes, aktív, mozgást kedvelő csapat, ahol jellemző a gyors fejlődés és a jó hangulat az edzések során. A felvétel egész évben folyamatos, mindig szeretettel várják az új és lelkes tagokat!
A küzdő sportok népszerűsítésére, karatebemutatóra is sor került, a Répcelaki Rakurai Karate Egyesület közreműködésében. Az egyesület vezetője Sihan Dr. Bogdán Olivér. Az egyesület 2010-ben alakult a karate népszerűsítésére Répcelakon és vonzáskörzetében, versenyzési lehetőség megteremtésére, edzőtáborok szervezésére. Fontos feladatnak tartják a helyi fiatalság egészségre, önfegyelemre való nevelését. Jelenleg 45 taggal rendelkeznek. Az Egyesület az elmúlt években folyamatosan fejlődött, kiemelkedő versenyeredményeket értek el. Rendszeresen 2-3 hetente vesznek részt 8-10 fővel versenyeken. A legnagyobb dicsőségük, hogy az egyik versenyzőjük felnőtt Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett.
A zenés műsor, sem maradhatott el, Kabai Alex művész urat köszönthettük a pódiumon, aki a 2015-ben bemutatott István, a király című rockopera előadásban Solt szerepét játszotta, az eredeti szereposztással állhatott egy színpadon, mint: Varga Miklós, Nagy Feró, Deák Bill Gyula. A műsorban, mellyel színpadra lépett, felcsendültek Máté Péter-, Demjén Ferenc-, Neoton-dalok, musicalrészletek, illetve mai előadók slágerei.
A képviselő-testület tagjai és segítő partnereik táncos-zenés műsorral léptek színpadra, felhívva ezzel a figyelmet az összetartozás fontosságára.
A vendéglátás sem maradhatott el, a kondérokban ízletes marhapörkölt és hentestokány gőzölgött, köszönet érte Bögöthy Endrének. A vacsora alatt a Dalcommandó együttes előadását hallhattuk, akik nem először léptek színpadra Nemesládonyban. Az együttes hat esztendeje alakult. Tagjai Tóth Vásárhelyi Ilona, Varga László és Pető Ferenc. Mindhárman nyugdíjasok. Szabadidejükben foglalkoznak az énekléssel. Műsoruk főleg örökzöldekből áll.
A nap fénypontjaként tombola sorsolás következett, rengeteg értékes nyereménnyel. A felajánlásokat ezúton is hálásan köszönjük mindenkinek!
Az estet bál zárta, Bakos Roli húzta a talpalávalót. A jó hangulat garantált volt!
A rendezvény ideje alatt ugrálóvár várta a gyerekeket. A búcsúi hangulat is adott volt, kirakodókkal, lufikkal, vattacukorral, popcornnal, jégkásával. Reméljük, hogy mindenki talált kedvére való szórakozási lehetőséget.
Minden segítőnek köszönjük a közreműködést!

Képek