Fotógaléria

2019.12.01. Első gyertyagyújtás

2019.12.01. Első gyertyagyújtás
Az év utolsó hónapjában rengeteg esemény történt Nemesládonyban. December elsején adventi gyertyagyújtásra gyűltünk össze a faluházban.

A résztvevőket a polgármester asszony, Rubóczkiné Bözczy Viktória, az egyházak részéről Pécsinger Éva lelkész asszony, valamint Szabó Miklós plébános úr köszöntötte.
Településünket megtisztelte Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki adventi gondolataival kívánt boldog ünnepeket.
A falu gyermekei kedves műsorral lepték meg a vendégeket. Sok időt fordítottak a felkészülésre, és igazán szép előadásnak lehettünk tanúi. A tanulságos színdarab szavai most is a fülembe csengenek: „A remény szikrája ott ég bennünk, csupán lángra kell gyújtanunk, s akinek csak lehet, továbbadnunk - lehet, hogy mesével, lehet, hogy máshogyan..."
A Berzsenyi Dániel Könyvtár jóvoltából ismét színvonalas műsort láthattunk, Mecséri Doktor Rozália verses előadását a Vas megyei értéknek számító perenyei betlehemes bemutatása egészítette ki.
A rendezvény ideje alatt bejgli, tea, forralt bor várta az ünneplő közönséget.
Egy héttel később, december 8-án Mikulás érkezését vártuk a Faluházba. A gyerkőcök egy bábelőadást tekinthettek meg Medgyesi Anna bábszínész előadásában. A Királykisasszony cipője című darab vidám pillanatokat varázsolt kicsiknek és nagyoknak. Ez a műsor szintén a Berzsenyi Dániel Könyvtár támogatásával valósulhatott meg. Az előadás után a nagyszakállú Mikulás is ellátogatott a gyerekekhez, krampuszai kíséretében. Minden lurkót megajándékozott édességgel, és azzal az ígérettel távozott, hogy jövőre ismét visszatér.
Karácsony előtt, december 15-én az időseket ünnepeltük. Terített asztalok, finom ételek várták a falu nyugdíjas lakóit. A gyerekek ismét készültek egy kis műsorral. Majd Udvardi Zita volt jegyző asszony zenés műsorával hangolódhattunk a közelgő ünnepekre. Az estet a Dalkommandó elnevezésű együttes fellépése zárta. A trió visszarepített minket a táncdalfesztiválok korába. Bízunk benne, hogy sikerült feledtetnünk a bút és bánatot a délutánra, élmények sokaságával tértek aznap nyugovóra, és még sokáig emlegetik ezt a csodálatos napot!
Az év utolsó napján is összegyűlt a falu apraja és nagyja a Faluházban, hogy együtt búcsúztassuk az óévet. Aki úgy döntött, hogy itt köszönti 2020-as évet, az jól választott, hiszen remek hangulatban telt az est. Mindenki hozzájárult a bál sikeréhez, ki étellel, ki itallal. Éjfélkor lencsefőzelék és virsli került felszolgálásra, de pezsgőből sem volt hiány. A fagyos éjszaka ellenére a tűzijáték sem maradhatott el.
Reméljük, a képviselő-testület a jövőben is sok programmal kedveskedik a falu lakói számára.

 

Képek